Checklist verhuizen

Als je gaat verhuizen, moet je aan een heleboel dingen denken. Het is daarom altijd handig om een checklist te maken! In deze blog lees je een aantal punten die je niet moet vergeten als je gaat verhuizen.

Financiële verplichtingen

Het is belangrijk om je huur van je oude huis op te zeggen. Je wilt natuurlijk niet voor twee huizen huur gaan betalen! Daarnaast moet je een aantal verzekeringen regelen. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering. Deze verzekering geldt alleen zolang de inboedel zich bevindt op het aangegeven adres. Dus als je verhuist en je wijzigt je adres niet, dan is je inboedel niet verzekerd en vervalt de verzekering na een bepaalde tijd.

Daarnaast moet je ook gas, water en elektra regelen voor je nieuwe huis. Want je wil wel gewoon lekker kunnen koken, iets kunnen zien en kunnen douchen in je nieuwe huis… Toch?

Adreswijziging doorgeven

Je nieuwe adres moet je doorgeven aan een aantal belangrijke partijen. Je moet je adreswijziging sowieso doorgeven bij de gemeente. Daarnaast geef je je nieuwe adres door aan:

  • De huisarts;
  • De tandarts;
  • Verzekeraars;
  • De bank;
  • De sportschool;
  • Je werk;
  • Je school;
  • Familie, vrienden en kennissen.

Er zijn natuurlijk nog meer mensen en bedrijven waar je je adres moet doorgeven. Maar dit zijn wel de belangrijkste.

Verhuishulp

Verhuizen is een hele klus. Vraag dus zoveel mogelijk hulp van vrienden en familie, bijvoorbeeld bij het inpakken. Vergeet alleen niet om op de doos te schrijven wat er precies in de doos zit! Dit voorkomt een hoop chaos bij het uitpakken. Je oude huis en nieuwe huis moeten ook schoongemaakt worden. Hierbij kunnen je familie en vrienden ook goed assisteren. Ze kunnen ook helpen om dingen weg te doen die jij eigenlijk niet weg wil hebben. Want dat shirtje met een prijskaartje dat al vier jaar in de kast hangt, ga je toch ooit wel een keer aan doen?

Je kan je verhuizing ook uitbesteden. Verhuisbedrijf Utrecht is een van de goedkoopste verhuisbedrijven van Nederland. Laat professionele verhuizers jou helpen met verhuizen en je hebt een stuk minder zorgen! Zij weten namelijk precies hoe ze jouw spullen goed kunnen inpakken. Je wil natuurlijk wel dat je televisie en wasmachine heel aankomen bij het nieuwe huis. Bekijk ook eens onze blog: Voordelen van het uitbesteden van een verhuizing. Misschien is deze optie wel iets voor jou!

Gerelateerde artikelen