hedera van onlinegroen.nl

Hedera.

De hedera is afkomstig uit de klimop familie. Op de Atlantische eilanden zie je ze vaak op bomen en rotsen. Hier kunnen ze wel 25 tot 30 meter omhoog klimmen. Ook is het een goeie bodembedekker. 

De bloemen van de hedera bloeien in de late herfst. Allemaal kleine bloemetjes. De bloemen zijn rijk aan nectar. In de winter heeft de hedera besjes. Dit is in de winter een belangrijke voedselbron voor vogels. Deze besjes zijn wel giftig voor mensen. 

De hedera is een populaire klimop plant. De hedera komt veel voor in de Nederlandse tuinen. De hedera is een veel gebruikte klimop tegen lelijke muren. Let wel op dat het een goed gecementeerde muur is. Dan tast de hedera de muur niet aan. Heb je een muur met scheuren of voegen dan heeft de wortel meer houvast en zal het de muur sneller doen afbreken. 

Hedera Helix.

De hedera helix ook wel eiloof genoemd. De hedera helix is een groenblijvende houtige plant. De hedera helix groeit op voedselrijke, vochtige grond. De hedera helix groeit als bodembedekker, langs muren en tegen bomen. Hier aan klampt hij zich vast met korte luchtwortels. De hedera helix kan wel tot 10 meter hoog klimmen. De hedera helix kan een eigenaardige geur verspreiden. 

De hedera helix heeft wijd staande leerachtige bladeren. Als de plant voldoende zonlicht krijgt kunnen de zijtakken bloeien. In trossen staan de bloemen aan de plant. Het zijn kleine geel/groene bloemetjes. Ze bloeien van september tot december. In de lente zitten er zwarte besjes aan de hedera helix. De hedera helix trekt veel vlinders als hij in bloei staat. Als er besjes aan zitten is de hedera helix aantrekkelijk voor vogels. Deze besjes zijn eetbaar voor vogels. 

Hedera Hibernica.

De hedera hibernica kan wel 10 meter hoog groeien. Dan moet er niet gesnoeid worden.  De hedera hibernica  heeft een groene bladkleur. Ook in de winter blijven de bladeren groen. De hedera hibernica is een plant die zeer geschikt is om tegen muren of hekwerken op te laten groeien. Vanaf 80 cm worden ze geleverd met stok en zijn ze geschikt om ergens tegen op te laten groeien. Ook is de hedera hibernica zeer geschikt om een haag mee te maken. Doordat hij in de winter ook groen blijft geeft hij veel beschutting en privacy. Neem vijf planten per strekkende meter om een mooie haag te laten groeien. Je kunt de hedera hibernica het hele jaar door planten. Dit omdat hij altijd in pot geleverd wordt. 

Kijk ook eens bij onze kant-en-klare-hedera-haag

Gerelateerde artikelen