Mijn blinddate in een escape room

Ik had Stephanie leren kennen op Tinder. Na een paar weken heen en weer geappt te hebben, besloot ik haar afgelopen week eindelijk uit te vragen. Voor ons afspraakje was ik hard na aan het denken wat we konden doen. Een eerste indruk maak je immers maar 1 keer. En dan kan je maar beter je beste beentje voor zetten. Ik keek online welke films er in de bioscoop draaien. En opeens zag ik een hele interessante advertentie van een leuke activiteit op de website verschijnen.

Het was een advertentie over escape rooms. Voor de mensen die de escape room niet kennen. Het is een spel waar mensen uit een kamer moeten ontsnappen door puzzels op te lossen. Ik heb zelf wel meerdere escape rooms gedaan. En telkens vind ik het een hele leuke ervaring. Alleen speelde ik het altijd met een grote groep. Dus was ik blij verrast dat er een escape room speciaal voor 2 deelnemers

Escape room in het donker

Deze escape room zat in Nijmegen. Het is een thema waarbij je wordt opgesloten in het donker (we hadden dus letterlijk een blinddate). Om het nog een beetje moeilijker te maken ben je tevens met handboeien vastgeketend. Dit maakte de beleving nog iets uitdagender en spannender.

Bij de eerste opdracht was het de bedoeling dat je goed met elkaar communiceert. Aan het begin was het tussen mij en Stephanie nog een beetje onwennig. Dit kwam niet eens zo zeer door de escape room zelf. Het was meer omdat tijdens een eerste afspraak het toch een beetje aftasten is. Maar naarmate de tijd verstreek, raakten we steeds meer op elkaar “ingespeeld”. Het leek alsof we elkaar veel langer kennen. Met zo’n samenwerking kon het ook niet anders dat we binnen de tijd zijn ontsnapt.

De escape room was wat ons betreft een zeer geslaagde activiteit voor een eerste date. En ik kan het zeker iedereen aanbevelen. Als je ook een leuke activiteit zoekt voor een eerste date kan je hier klikken voor meer informatie. Je zult er geen spijt van krijgen.

Gerelateerde artikelen