Een zandkasteel bouwen

Een dagje niks doen op het strand met een mooi boek in de hand. En dit terwijl de kinderen zich aan het vermaken zijn op het strand met een groot watergevecht of met het bouwen van een groot en spectaculair zandkasteel.

Wie bouwt het mooiste zandkasteel

Wanneer je aan zee op vakantie bent en daardoor ook naar de zee gaat, is de kans zeer aanwezig dat aan je wordt gevraagd of je mee wilt helpen bij de bouw van het zandkasteel. We kennen het allemaal en hebben het ook vast en zeker wel eens gedaan. Met emmers zand sjouwen en dan proberen om een super groot en spectaculair kasteel uit de grond te toveren. En dan net wanneer het kasteel af is zal je zien dat het mis gaat, de toren stort in of er komt een bal midden op het kasteel. Maar treur niet. Hieronder nemen we enkele tips door om deze situaties voor te zijn.

Een zandkasteel opmaken

Begin ten eerste met een groot blok zand, doe dit in plaats van dat je steeds met emmertjes op en neer loopt nadat je eerst nog ruzie hebt gemaakt om die ene roze emmer. Meng bij het grote blok wat water door het zand heen. Dit zorgt voor een extra stevig fundament. Gebruik hierbij niet te veel zand want dan zakt je kunstwerk snel in.

Heb je het blok zand goed aangestampt? Dan gaan we nu beginnen met het echte werk. Het is belangrijk dat de basis van je kasteel stevig blijft wanneer je er allerlei leuke figuurtjes uit gaat snijden. Neem bijvoorbeeld een mesje of een schepje mee als gereedschap om je zandkasteel om te toveren tot een kasteel met de aller fijnste details.

Wanneer je het helemaal af wilt maken, neem dan van thuis ook nog leuke attributen mee zoals lego poppetjes en ga lekker spelen met je net gebouwde creatie. 

Gerelateerde artikelen